top of page

A pomyslel někdo z vás na lesby?

Tak, clickbaitový titulek bychom měli...


Ahoj a happy lesbian visibility week!


Vzhledem k tomu, že jde doslova o rozšíření povědomí o lesbách, je paradoxní, jak málo se u nás o téhle události ví.


Chci ji tu zmínit, protože mám pocit, že se lesbické ženy potýkají s celou řadou nesmyslných předsudků.


Na rozdíl od gayů, které sice spousta lidí odsuzuje, ale málokdo jejich orientaci zpochybňuje, jsou lesby často (zejména od mužů) vystavovány řečem typu "až poznáš chlapa, tak si to rozmyslíš", které často hraničí až s fetišizací.


Krom toho je jejich orientace označována za "fázi" a "experimentování" a málokdo jejich vztahy bere vážně, případně si myslí, "že je to brzo přejde".


Nechci to tu dneska hrát na negativní notu, přeci jenom má tahle aktivita vést k pozitivnímu výsledku, a proto vás chci poprosit, pokud máte ve svém okolí úžasnou lesbickou ženu, dejte jí vědět, že ji máte rádi a podporujete ji.


Výše popsané je jen jeden z mnoha problémů, s kterými se lesbické ženy v životě potýkají. Další vám nastíní minisérie, kterou jsem si pro vás připravila jako dárek k dnešnímu mezinárodnímu dni leseb, kterým celý týden vrcholí.

Out of Breath pochází z produkce, která je už našim divákům známa, od Soo Not Sue jste od nás už mohli vidět She Makes My Heart Flutter. Jedna z věcí, kterou na téhle produkci obdivuju, jak komplexně dokáže odvyprávět realistický příběh doslova v několika minutách.

Ha Eun je čerstvě po rozchodu s přítelkyní a přemýšlí, jak dál naložit se svým životem, protože už se nechce dál schovávat.



Na závěr chci říct, že nebýt Hikari, tyhle titulky by nikdy nespatřily světlo světa a má můj nehynoucí vděk. Těžko byste hledali lepšího parťáka a můžete mi ho jenom závidět.


Děkuju za pozornost u pro mě velmi důležitého tématu a za to, že podporujete lesby.

Sonney


P.S.: Pokud vás po tomhle článku popadla neodolatelná chuť podívat se na nějaký příběh o lásce dvou žen, za sebe můžu z naší databáze rozhodně doporučit už zmiňované She Makes My Heart Flutter, Sleep with Me nebo Fragrance of the First Flower, každý z těchto příběhů se věnuje jiným tématům a překážkám a všechny působí velmi realistickým dojmem.

Pokud byste radši něco bubbly ňuňu, už velice brzy pro vás taky budu něco mít.


47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page